~ Si Kecil Membesar ~

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, September 16, 2009

Titik peluh dan sakit belakang...

~ Persalinan di pagi syawal ~

Note : baju dijahit oleh bonda...manik dijahit oleh cik adik manis(aku la tu)..selendang dibeli oleh si adik comel(aku lagi)...ahahahha naik lif tekan no 12 ya..






~ Ni jahitan kat tangan baju...ilham aku sendiri konon nk matchkan dgn kain ~

Note : mula2 jahit buruk giler...herot petot...siap kecut2 lg...tp setelah mendapat teknik jahitan yg betul...haaa kena la tetas balik..pastu jahit balik...feewwww...sabar...sabar..ni la hasilnya...TAADAAAAA....







~ ni jahitan manik kat badan ~ (sweet kan..hehhe masuk lif tekan no 20 pulak)

note : ni atas idea Ain housemate aku...design paling senang utk org malas mcm aku..tima kaseh Ain sbb memahami..hehehe





lepas berhampas pulas 3hari jahit manik..
nk jugak aku cerita kat sini...
ni la jahitan manik aku untuk baju yg ke-3...(jgn jeles ya MokNi n MokDal)
hasil kerja dan titik peluh aku sendiri..so jgn pandang aku sebelah mata okayyy...
jd xsalahkan if aku nk puji2 hasil kerja sendiri kan...auuwww (peduli apa aku)
penat tau...
perlukan kesabaran dan kecekalan yg tinggi...
mcm mana la org2 yg amik upah jahit manik tu...adoiii sakit badan...


ni la baju raya aku tahun ni...(salah 1 dprd 5 pasang..hikhik)
tahun ni tema warna oren bg adik beradik perampuan termasuk mak...
adik beradik lelaki pulak warna cream termasuk ayah..
baju aku sejibik mcm adik perempuan (mcm budak2 kan..nak sama ja)...
tapi baju aku la paling menyerlah...lip lap lip lap gitu...auww jgn jeles makngah...


hehehe..
ok r mokDal...tq pinjamkan aku broadband yg semput ni..(hahaha gurau je)

Note lg : hasil jualan Muruku aku hampir mencapai target...dah nk habis pun..
igt if xhabis..nk buat lelong ms malam raya...seronok kalau buat promotion mcm ni...
best..tp yg tggl cuma beberapa bungkus...alhamdulillah rezeki bulan Ramadhan...


kuih raya ana pun memberangsangkan...alhamdulillah...aku jd assistant pun ok wat..tolong deliveredkan kuih2 raya tu time ana kena keje...


sssshhhhhhh...nk bgtau 1 rasia...sebenanya aku xreti sgt nk meniaga...lintang pukang aku punya account...nsb baik ana ada...boleh la tlg ajar2kan aku nk bg komisyen kat dealer2 murukuu aku...ahahaha tima kasih ana...hehehe 10x aku tanya psl komisyen..10kali la ana cerita kat aku...kuang3...fail2...belajar lg wann..

nite..sudah mau beradu ( sakit badan r asni..urutkan!!!!!)

7 comments:

d.O.n.A.t said...

waaa ada jual muruku.. awat tak habaq kt kite.. haha practice make perfect.. nti jd expert jahit manik.. bole ler kite anta upah kt wan

~@RniE~ said...

Serious kagom aku.. aku x sesabar tuh kot.. silap hb abes satu baju aku geget.. hahaha...

sebab aku penah buat aku tau ah... hahaha...

Green said...

d.O.n.A.t : haa if nk beli maruku masih ada lg..sy boleh bg discount sementara stok last ni..hehe sakit belakang r azza jahit manik..tp hasilnya puas hati...titik peluh sendiri..kemas x kemas tanggung sendiri..ahahaha

Green said...

~@RniE : aku jahit manik sbb ada mood nk jahit manik..if x terbengkalai la baju aku xsiap2...tp sweetkan..sweetkan...sbb aku dah keluarkan peluh aku utk jahit manik tu...ahaks

*~*nurin*~* said...

cun2 tp lg cun kalo watkan sejibik utk nurin ahahaa..PREE...kekee

MenTaL@peNgLipULarA said...

wah2...xagak lif die tuh..laju gle smpai tingkat 20 lg 2...ahahahhaha...plz okay..we're not jeloussss pn ngn u along...sbb kteowg pkai len plak nk kasi liplap lbey sket di hari lebaran yg indah nti..wahahahaa

Green said...

nurin : hehehe xpe dah cukup cun tu...xbuat kat nurin punya pun dah mmg cun giler r..ahahaha


budak mentalz : naif lif mesti kena laju beb...hahaha mesti korang pki sport light kan nk kasi meneyerlah dr along kan, xpun lampu liplap raya tu..ahahaha...terutama MokNi..kuang3