~ Si Kecil Membesar ~

Lilypie First Birthday tickers

Saturday, June 18, 2011

EBM Stok


sekarang aku giat mengumpul stok EBM (Expressed Breast Milk) sebagai persediaan masuk kerja awal julai nanti..
aku tidak berpeluang mengumpul stok seawal minggu ke2 berpantang...
tetapi aku start mengumpul pada hari ke-49...
mula-mula agak susah nk buat stok sbb Mardina xnak direct breastfeed (dia dah biasa puting botol sepanjang aku berada di wad)...
asal aku pump je dia terus minum...xsempat nk menyimpan...hehehe


tapi setelah di paksa-paksa...alhamdulillah berjaya jugak aku train anak aku ni direct breastfeed...
bila dah berjaya boleh la aku buat simpanan...
bila Mardina minum "tefek" belah kanan...aku pump "tefek" belah kiri buat stok..hehe sikit pun xpe janji ada..
hari ni hari ke-4 aku start buat stok....alhamdulillah semakin banyak ais cream susu dalam peti sejuk...kikiki

pada masa yg sama jugak aku tgh mempraktikan susu EBM pada Mardina..
nanti boleh la aku tahu berapa OZ sekali Mardina minum dan mcm mana nk uruskan susu tu...hehehehe

syukur alhamdulillah...ramai yang memberi sokongan dalam menjayakan PROGRAM SUSU IBU aku..hikhikhik
terima kasih pada ayah n mak....sangat perihatin tentang production susu aku...
asal nmpak berkurangan je...ayah cepat2 p beli ikan yu...mak pulak buat sup..hehe rebus kacang hijau...
syukur alhamdulillah....
pada en suami pula teruskan sokongan anda menyokong isterimu menjayakan PROGRAM SUSU...hihihi


1 comments:

izyandyiean@manik said...

hehe..sama lak kita ya..baby xmo direct bf sgt direct bf..tp skrg ni xble berenggang..i pun tgh kumpul stok ni..br jg mula..mudah2n berjaya mgumpul sebanyak2ny